
Проф.д-р Анка Трајковска Петкоска
Редовен професор
Прв циклус студии
- Технолошки операции 1
- Процесна опрема во прехранбена индустрија
- Основи на инженерска техника
- Основи на технолошки операции
- Технолошки операции 2
- Технологија на пакување и амбалажирање (Материјали во контакт со храна (почетно ниво))
Втор циклус студии
- Методи во научно-истражувачката работа со биостатистика
- Материјали во контакт со храна
- Процесирање на храна со задржан оптимален нутритивен квалитет
Трет циклус студии
- Научно-истражувачки методи во прехранбената технологија и нутриционизмот, анализа на податоци и биостатистика
- Иновативни технологии и минимално процесирање на храна
- Нанотехнологии и материјали во контакт со храна