
Проф. д-р Татјана Калевска
Вонреден Професор
Прв циклус студии
- Суровини во прехранбената индустрија
- Технологија на млеко и млечни производи
- Законски прописи од областа на храната
- Технологија на месо, живина и јајца
- Квалитет и безбедност на храна
- Технологија на храна од животинско потекло
- Хигиена на прехранбени производи
Втор циклус студии
- Квалитет и безбедност на храна (напредно ниво)
- Материјали во контакт со храна
- Одбрани поглавја од прехранбена технологија и биотехнологија
- Системи за управување со квалитет и безбедност на храна
- Одбрани поглавја од технологија на храна и нова храна
- Функционална храна
- Следливост на храна и автентичност
Трет циклус студии
- Функционална и нова храна
- Современи технологии на храна од растително потекло и животинско потекло
- Органска, квалитетна и безбедна храна
- Нанотехнологии и материјали во контакт со храна