Е-сервиси за студенти

                            Упатство за Iknow

                                Упатство за студентска анкета

  Електронски уписи на студенти

  Е-курсеви       

                                               Книга за ТТФВ

 

 

Соопштение за онлајн настава за студентите на втор циклус студии 

Им се соопштува на студентите од втор циклус студии од студиските програми Нутриционизам едногодишни, Нутриционизам двогодишни и Управување со квалитет и безбедност на храна, дека наставата на Технолошко-технички факултет ќе се одвива online. Се замолуваат сите студенти да ги проверат (активираат) своите e-mail адреси од uklo.edu.mk најкасно до 07.04.2020 година. Доколку имаат прашања во врска со активацијата на e-mail адресите да се обратат на следниот e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Понатаму, студентите да се обратат кај предметните професори на e-mail до 12.04.2020 за да го добијат линкот за online настава. Консултативни online часови ќе се одвиваат од 13.04.2020 до 15.04.2020 година додека термините за настава ќе бидат договорени помеѓу професорите и студентите.

 

Соопштение за онлајн настава за студентите на прв циклус студии 

Им се соопштува на студентите од прв циклус студии од студиските програми Нутриционизам и Прехранбена технологија и биотехнологија од сите години, дека наставата на Технолошко-технички факултет ќе продолжи online, според распоредот за насатава за кој дополнително ќе бидете известени на web страната од факултетот. Се замолуваат сите студенти да ги проверат (активираат) своите е-маил адреси од uklo.edu.mk најкасно до 19.03.2020. Доколку имаат прашања во врска со активацијата на е-маил адресите да се обратат на следниот е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.. За понатамошните активности ќе добијат соодветно упаство и насоки.

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

За заштита на населението од вирусот Ковид-19 и за превенција од ширење на вирусот, Владата на Република Северна Македонија донесе Заклучок број 13 на 19-тата седница одржана на 14.03.2020 година, според кој се овозможува на раководното лице на институциите да ја организира работата на вработените лица преку работа од дома, без да се наруши нормалното функционирање на институцијата. Согласно со тоа, Стручната и административна служба на Технолошко-технички факултет Велес, воведува нов времен распоред на работа.

Ги замолуваме сите студенти, како и сите граѓани кои имаат потреба од контакт со Службата на ТТФВ, да не контактираат и тоа за:

1. Административни работи:

- Надица Панзова, секретар, моб. 076355265, е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

- Сашко Попов, референт на студентски прашања, моб. 075421577, е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

2. Наставни работи:

- Вонр.проф.д-р Сашко Мартиновски, продекан за настава, моб. 075421579, е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Ви благодариме на разбирањето, заедно да допринесеме во зачувување на јавното здравје!

 

Линк за Препораки на Владата на Република Северна Македонија

Известување до студентите, единиците на УКЛО и јавноста

Телефонско советување на студентите

Информативни плакати за заштита од Ковид 19

 

За факултетот

Dipl. studenti 2014-2015.jpg

Технолошко - технички факултет Велес е образовна и научно-истражувачка институција од областа на Прехранбена технологија и биотехнологија и Нутриционизмот во рамките на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола.

 

 Факултетот развива дејност во неколку области:

  • Додипломски студии (прв циклус академски студии)

           - Прехранбена технологија и биотехнологија  

           - Нутриционизам

  • Последипломски студии (втор циклус на академски студии)

           - Нутриционизам - едногодишни

           - Нутриционизам - двогодишни

           - Управување со квалитет и безбедност на храна

  • Докторски студии (трет цуклус академски студии)

            - Иновативни технологии за храна и нутриционизам 

      Во склоп на оваа студиска програма постојат два модули:

            - Модул 1: Храна и иновативни технологии и

            - Модул 2: Храна и нутриционизам

        Времетраење на студиите е три години.

  • Научно-истражувачка работа 

 

Историја

Технолошко - технички факултет Велес е нова единица на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ - Битола и е формирана во 2008 година. Факултетот од неговото основање врши високообразовна дејност - додипломски студии, како и научно-истражувачка и применувачка дејност од научните полиња на прехранбената технологија, биотехнологијата и нутриционизмот. Во 2009 год. отвора и последипломски студии, а во 2015 год. во тек е акредитација на докторски студии. Со отворањето на оваа високообразовна единица во составот на УКЛО се етаблира факултет кој е комплетно фокусиран на едукација на инженерски кадар.

 

iKNOW moodle  Tempus mon   

Go to top