Проф. д-р Даниела Николовска Неделкоска
Вонреден Професор
Прв циклус студии
- Суровини во прехранбената индустрија
- Одбрани поглавја од анатомија на човекот
- Принципи на прехранбено инженерство и биотехнологија
- Здрава храна и исхрана
- Познавање на исхрана 2
- Процеси на подготовка на храна
- Технологија на алкохолни и ферментациони производи
- Конзервирање на прехранбени производи
Втор циклус студии
- Квалитет и безбедност на храна (напредно ниво)
- Биоактивни компоненти во храната
- Одбрани поглавја од прехранбена технологија и биотехнологија
- Процесирање на храна со задржан оптимален нутритивен квалитет
- Функционална храна
- Методи за проценка на квалитет на исхраната
Трет циклус студии
- Достигнувања во науката за храна и нутриционизмот
- Иновативни технологии и минимално процесирање на храна
- Функционална и нова храна
- Трендови во биотехнолошко инженерство
- Исхрана, остеопороза и здраво стареење