
Проф. д-р Горица Павловска
Редовен Професор
Прв циклус студии
- Општа хемија
- Инструментални и аналитички методи во исхраната
- Загадувачи во прехранбена индустрија
- Органска хемија
- Технологија на безалкохолни и освежителни пијалоци
- Аналитика на храна
Втор циклус студии
- Хемиски опасности во храната
- Методи на научно-истражувачката работа со биостатистика
- Современи методи на контрола на храната
- Масти и масла од одбрани култури
- Токсиколошки аспекти на безбедноста на храната
Трет циклус студии
- Хемиски и биохемиски промени при преработка и дигестија на храната
- Ладно цедени масла
- Модерни инструментални методи, техники за анализа и сензорна анализа на храна
- Мутагени и канцерогени супстанци во храна