Е-уписи на студенти

Ве известуваме дека согласно со студенскиот календар на УКЛО, Септемвриска испитна сесија ќе се спроведе во две декади: 

1. Прва декада од 24.08.2020 год. до 04.09.2020 год. 

2. Втора декада од 14.09.2020 год. до 26.09.2020 год. 

НАПОМЕНА: Студентите имаат право со иста пријава да полагаат во двете декади.

Пријавувањето на испитите треба задолжително да се направи по електронски пат преку iknow системот, во периодот од 17.08.2020 год. до 20.08.2020 год.

Постарите генерации на запишани студенти кои немаат електронско досие, пријавувањето на испитите во септемвриска сесија потребно е да го направат преку е-mail од референтите за студенски прашања.

Плаќањето за испитната сесија може да се направи електронски на (уплатница)За полагање на секој испит да се изврши уплата од 300 денари и уплата од 400 денари за ненавремено пријавување на секој испит по утврдениот рок. Уплатниците дополнително ќе се достават на студентски прашања, кога ќе се создадат услови за тоа,  или пак истите скенирани да се испратат на e-mail до референтите на студентски прашања. При пријавувањето на испитите сите студенти се ослободени од обрвската за плаќање административна такса.

Распоредот за полање на испитите ќе биде објавен дополнително.

 

iKNOW moodle  Tempus mon   

Go to top