Проф. д-р Викторија Стаматовска
Вонреден Професор
Прв циклус студии
- Храна и култура
- Познавање на исхраната 1
- Технологија на овошје и зеленчук
- Имунологија за нутриционисти
- Зачини и лековити растенија
- Технологија на жита, леб и пекарски производи
- Технологија на храна од неживотинско потекло
- Технологија на шеќер и кондиторски производи
Втор циклус студии
- Квалитет и безбедност на храна (напредно ниво)
- Одбрани поглавја од прехранбена технологија и биотехнологија
- Одбрани поглавја од технологија на храна и нова храна
- Функционална храна
- Системи за управување со квалитет и безбедност на храна
- Следливост на храна и автентичност
Трет циклус студии
- Функционална и нова храна
- Современи технологии на храна од растително потекло и животинско потекло
- Органска, квалитетна и безбедна храна
- Примена на алтернативни засладувачи во прехранбени технологии