Menu

Новости

Насловна

Технолошко-техничкиот факултет во Велес доби нови простории. Студентите и професорите од денес, ќе имаат услови за учење и предавање како и нивните колеги од другите факултети, рече министерот за образование и наука Спиро Ристовски кој присуствуваше на пуштањето во употреба на новиот објект на факултетот. Додаде дека сосема била исправна и оправдана одлуката на раководството на Универзитетот „Св. Климент Охридски“, пред пет години за отворање на новите студиски програми во Велес.

„Бројот на запишани студенти на двете студиски програми, нутриционизам, и прехрамбена технологија и биотехнологија, го оправда верувањето дека има интерес кај младите за студирање на програми кои не беа застапени во Република Македонија. Понудената можност за овие студии беше одлично прифатена и затоа чест и задоволство ми е што денес присуствувам на пуштањето во употреба на новите простории на факултетот, со што студентите и професорите добиваат услови какви што и заслужуваат“, рече Ристовски.

Првите предавања на Технолошко-техничкиот факултет во Велес се одржани во просториите на поранешното училиште „Јордан Хаџи-Константинов – Џинот“, каде биле потстанари. Денеска факултетот доби современ објект кој ги задоволува сите критериуми за работа и образование, со четири предавални, три лаборатории, сала за информатика, сала за состаноци, простории за професорскиот и административниот персонал. Владата на Република Македонија во 2011 година донесе одлука за трајно користење на факултетот дел од хотелот „Вила Зора“, а и општина Велес го отстапи својот дел, кој денес е комплетно реновиран за потребите на Технолошко-техничкиот факултет. Станува збор за инвестиција од 6 милиони денари, од кои една третина ги обезбеди Министерството за образование и наука, со што се изврши целосна реконструкција и пренамена на објектот во образовна институција, додаде министерот Ристовски.

ОГЛАСНА ТАБЛА КИЧЕВО

ОГЛАСНА ТАБЛА БИТОЛА

 • Одбрана на дипломски труд (02.07.2015) Open or Close

  ИЗВЕСТУВАЊЕ

  На ден 02.07.2015 година (четврток), во просториите на Технолошко-технички факултет Велес-Дисперзирани студии Битола, ќе се одржи одбрана на дипломски труд на студентите:

  1.Илија Бузлевски, тема на дипломскиот труд „Следење на квалитетот на вода на Јелешка река која доаѓа од соседна Грција“, од предметот Технологија на вода и отпадна вода, со почеток во 10.00 часот; 

  2.Елеонора Ристеска, со досие број 122, тема на дипломскиот труд„Технологија на производство и својства на биеното сирење произведено во традиционални и индустриски услови“, од предметот Технологија на млеко и млечни производи, со почеток во 11.00 часот.

 • Известување за студентите од четврта година! Open or Close

  Се известуваат студентите од четврта година во Битола по завршените обврски по предметот Технологија на храна од животинско потекло во понеделник 22.06.2015 да се обратат кај колешката Ирена Тодороска за да учествуваат во сензорно тестирање на колачи како обучени испитаници.

 • Соопш.за презентации на сем.работи по Техн.на храна од животинско потекло Open or Close

  Се известуваат студентите од четврта година дека презентации на семинарски работи по предметот Технологија на храна од животинско потекло ќе се одржат во понеделник (22.06.2015) во 10.30 часот.(по завршување на испитот.)

 • Соопш.за оценки Суровини во прех.индустрија и Храна и култура Open or Close

  Се известуваат студентите од прва и втора година дека оценки по предметите Суровини во прехранбена индустрија и Храна и култура можат да земат во понеделник (22.06.2015) во 10.30 часот и среда (24.06.2015) во 11.30 часот.

 • Одбрана на дипломски труд (24.06.2015) Open or Close

  ИЗВЕСТУВАЊЕ 

  На ден 24.06.2015 година (среда), во просториите на Технолошко-технички факултет Велес -Дисперзирани студии Битола, ќе се одржи одбрана на дипломски труд на студентите:

  1. Христина Ефтинџиоска, тема на дипломскиот труд Зголемување на пероксидите во масло од репка во зависност од количеството на кислород и времето на чување“ од предметот Аналитика на храна, со почеток во 10.00 часот;

  2.Ева Стојковска, тема на дипломскиот труд „Зголемување на пероксидите во два вида маслиново масло во зависност од количеството на кислород и времето на чување“, од предметот Аналитика на храна, со почеток во 11.00 часот  и

  3.Катерина Темелковска, тема на дипломскиот труд „Зголемување на пероксидите во два вида ладно цедено сончогледово масло во зависност од количеството на кислород и времето на чување“, од предметот Аналитика на храна, со почеток во 12.00 часот. 

 • Презенитирање на семинарски работи (17.06.2015) Open or Close

  Студентите што ќе полагаат испит по предметите Основи на компјутерско работење, Интернет и мултимедија, Маркетинг на прехранбени п-ди и Деловно и професионлано комуницирање може да презентираат семинарска работа после испитот. Студентите што немаат земено тема да се обратат кај предметниот наставник на следниот e-mail: saskomartin2@gmail.com

 • Соопш.за презентации на проектни задачи по Процеси на подготовка на храна Open or Close

  Се известуваат студентите од трета година дека презентациите на проектните задачи по предметот Процеси на подготовка на храна ќе се одржат во среда (24.06.2015) во 09.00 часот.

 • Презентации на семинарски работи по Вовед во професија нутриционизам Open or Close

  Се известуваат студентите од прва година дека презентациите на семинарските работи по предметот Вовед во професија нутриционизам ќе се одржат во петок (15.06.2015) после испитот. Презентациите да се испратат најдоцна до 14.06.2015 на email-от temelkovskakaterina@gmail.com

 • Пријавување на јунска испитна сесија Open or Close

  Пријавување на јунска испитна сесија

  01.06,02.06,03.06 и 11.06,12.06

 • Соопш.за нумерички вежби Органска хемија Open or Close

  Се известуваат студентите од прва година дека нумеричките вежби по предметот Органска хемија ќе се одржат во петок (22.05.2015) во 12.00 часот.

ОТ МАГИСТЕРСКИ СТУДИИ

Е-сервиси за студенти

iKNOW

Е-курсеви

moodle

June 2015
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

ОГЛАСНА ТАБЛА ВЕЛЕС

 Copyright © Технолошко-Технички Факултет Велес